Serbest Zaman Etkinliği

Öğretmen rehberliğinde, küçük gruplar halinde, kendi ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda bir etkinliğe yöneldiği zaman dilimidir. Çocuklar serbest zaman etkinliği sırasında, kendi isteklerine ve ilgilerine göre çoğu zaman da kendi seçtikleri arkadaşlarıyla bir etkinliğe yöneldiği zaman, yetişkin baskısı hissetmeden rahat ve özgür bir ortamda kendilerini daha iyi ifade edebilirler. Çocuğun hayal gücü ve ifade etmelerini geliştirdiği, küçük kas gelişiminin desteklendiği, el-göz koordinasyonunun geliştirdiği, özgün bir ürün çıkardığında kendisine olan güvenini pekiştirdiği, arkadaşlarıyla iletişim kurduğu bir ortamdır.

Serbest zaman etkinlikleri, ilgi köşeleri etkinlikleri ve sanat etkinliklerinden oluşur. Sınıflarda bulunan ilgi köşeleri, kitaplık, evcilik, blok, fen-doğa, kukla ve müzik 

köşeleridir. Ayrıca çocukların kazandırılacak hedef ve hedef davranışlarına göre geçici ilgi köşeleri de hazırlanır. Sanat etkinlikleri, çeşitli boya çalışmaları, yoğurma maddeleri ile yapılan çalışmalar, kağıt işleri, çeşitli artık malzemelerle yapılan çalışmaları içerir.