Değerler Eğitimi

Değerler Eğitimi


Değerler eğitimi, bireye; kendisine ve topluma yararlı olacak temel değerleri kazandırma eğitimidir. Çocuklara, başka insanlara değer vererek kendi yaşamlarını zenginleştirebileceklerini öğretir.

Günümüzde eğitim alanında da değerler eğitimi önemsenmekte, değerlerin çocuklara nasıl aktarılacağı konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Bilişsel süreçlerin yanı sıra yaşantıya yönelik uygulamalar da okulda uygulanan değerler eğitimi programı içinde yerini alır.

Anaokulumuzda başlatılan Değerler Eğitimi programında, sınıf öğretmenleri tarafından Sevgi – Saygı, Arkadaşlık, Yardımlaşma – Paylaşma, Duygularla Baş Edebilme, Sorumluluk, İşbirliği, Mutluluk konularıyla ilgili sınıf içinde oyun etkinlikleri gerçekleştirilir.

Eğitimde ve öğretimde sistematik yenilenme prensibiyle hareket eden Anaokulumuz, branşlarında uzman kadromuz ile çocuklarımızın akademik başarısına ve yeteneklerinin geliştirilmesine katkı sağlamaktadır.

Çocuğu seven, bilen ve geliştirmeyi başarabilen bir okul olarak, sevgi ve güveni bir aile sıcaklığı ve yakınlığında her zaman bulabilirsiniz. Çünkü herkes, neyi, neden yaptığının ve nasıl yaptığının farkındadır okulumuzda. Kapımızı her gün, ilk günkü heyecan, umut ve sevgiyle açmaktayız ve dünyanın en değerli varlıklarını bu inançla karşılamaktayız.

Okulumuzda ailelere ve çocuklarımıza “uygun yanıtlar” değil gerçekten “doğru yanıtlar” vermek için çalışmaktayız. Bir aile sıcaklığı, anne-baba şefkati, öğretmen sorumluluğu ve tecrübesi ile yola çıktık, yolumuz uzun, bu uzun yolda dürüstlükten şaşmayacak olan amacımız “Kendine güvenen, kendi başına karar verebilen, öğrenme isteği duyan, meraklı, aktif ve neşeli çocuklar yetiştirmek” olacaktır.
Bu nedenle de kendimizi tanıtmak ve sahip olduğunuz en değerli varlığınızın emin ellerde olduğunu bir kez daha dile getirmek istedik.
Eğitimin kutsallığının ve vicdani sorumluluğunun bilincinde olan ve bu mesleği bir iş gibi değil, bir zevk bir manevi doyum olarak algılayan Kübra Park ANAOKULU olarak diyoruz ki;
“HER ÇOCUK BİR “DEĞERDİR”.

SAHİP OLDUĞUNUZ DEĞERİ EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRME VE YARINLARA HAZIRLAMA SORUMLULUĞUNUZU PAYLAŞMAYA HAZIRIZ.